Alles wat ik aandacht geef, wordt groter!

 

1-Introductie-Alles-wat-je-aandacht-geeft-groeit-Ellen-Oudehinken

Alles wat ik aandacht geef, wordt groter!

Verleden week kwam een coachee, dame X, met de vraag, “Waar ga ik me de komende tijd nu op richten? Op mijn werk, waar de fut wat uit is, maar waar ik genoeg mee verdien om een leuk leven te leiden. Ga ik daar mijn energie en aandacht in stoppen om het zo weer wat energieker en spannender te krijgen? Of ga ik naast mijn werk activiteiten ontplooien, waar ik al wel allerlei leuke ideeën bij heb?”
“Maak maar eens een tekening die voor je werk staat en een tekening voor al die andere activiteiten die je wil gaan doen”. Zo gezegd, zo gedaan. Boeiend dat beide tekeningen informatie geven, die je soms toch echt niet kan bedenken. Als je tekent activeer je namelijk je rechter hersenhelft, het creatieve, ruimtelijke brein. Met het analyseren of bedenken van voor- en nadelen activeer je je linker rationele hersenhelft.
De tekening voor het werk was veel meer gestructureerd, bestond uit lijnen en had aardetinten. De andere tekening was gevuld met dieren, de natuur, bestond uit de kleuren groen, geel, oranje, rood en oranjebruin en bestreek het hele vel. Ook de manier waarop dame X de tekeningen maakte, gaf informatie. Het lichaam liegt niet.
Leg de tekeningen eens neer in deze zaal, hoe jij ervaart dat ze zich tot elkaar verhouden. En ga er eens op staan?” Dame X ging staan op de tekening die voor haar werk stond. Daar kreeg ze niet zo’n gevoel bij. Het was neutraal, een goede basis. De andere tekening gaf blijheid, ruimte, plezier, mogelijkheden. Het was direct duidelijk waar de energie heen wilde gaan. Go with the flow. Alles wat je aandacht geeft, wordt groter!

Een valkuil is dan om het huidige werk direct op te (willen) zeggen en alléén nog maar met de andere activiteiten aan de slag te willen gaan. Dat is niet altijd zinvol. Het is meestal niet ‘of-of’, maar ‘en-en’.
Creëer hierin balans, zodat je ook werkelijk aandacht kan besteden aan deze nieuwe activiteiten. Dit kan bv door een dag minder te gaan werken en/of een goede planning te maken voor je nieuwe activiteiten. Dit kan je vervolgens bijstellen ten gunste van je nieuwe activiteiten. Gun jezelf die ruimte en het avontuur! Volg je hart en gebruik je verstand.

Wil je meer weten over zinvol werken met gezonde grenzen, download dan mijn eBook 7 tips om jezelf prioriteit 1 te geven! of maak een coachafspraak!
Wil je een onderwerp behandeld zien worden in mijn blog, laat me dit weten! Ik zie graag je reactie tegemoet!
Een mooie dag!
Hilda Lucia
PS. Hebben je vrienden ook baat bij mijn blog? Deel het met hen!

No comments yet.

Geef een reactie