Agenda

Webinar karakterstructuren en stress

Op 7 oktober van 19.30-20.45 uur en 9 oktober van 10.00-11.15 uur

Jouw karakterstructuur bepaalt hoe jij dealt met stress!

  • Wil jij nu ook wel eens weten wat maakt dat jij vast loopt in het dagelijks leven?
  • Heb jij moeite jezelf rust te gunnen?
  • Werk je met mensen en wil je tools om sneller tot de kern te komen?

In dit Webinar ontdek je de kern van jouw probleem en van de mensen waarmee je werkt. Je ontdekt waarom jij doet wat je doet, waarom jouw cliënt doet wat hij doet en wat de oplossing hiervoor is.

Echte zelfkennis gecombineerd met ervaring en de juiste gerichtheid zorgt voor blijvende transformatie.

Verlang jij ook niet naar een gelukkig en zinvol leven, zeker nu in deze onzekere en turbulente tijden waarin we leven?

Het is mogelijk!

In deze Webinar ontdek jij:

  • Welke karakterstructuur bij jou dominant is
  • Je herkent de karakterstructuur van anderen
  • Wat er nodig is voor transformatie of jouw eerste stap naar transformatie.

Schrijf je nu in:

De karakterstructuren met Body & Mind & Chakra’s

Wil je meer inzicht in jouw overlevingsstrategieën? Wil je van jouw overlevingsstrategie een levensstrategie maken?

Wie of wat zou je zijn zonder al die aangeleerde gedragingen, die destijds misschien wel functioneel waren, maar waar je nu als volwassene wel vanaf zou willen? Die vraag betekent voor veel mensen een ware zoektocht. Een zoektocht naar hun werkelijke ik, zonder al die aangeleerde defensiesystemen. Sta eens bewust stil bij de vraag waarom je de dingen doet zoals je ze doet, waarom je je niet prettig voelt in bepaalde situaties of waar je onzekerheid, je woede of je verdriet vandaan komen.

Vaak zal blijken dat datgene wat je altijd als je persoonlijkheid hebt beschouwd, je soms behoorlijk in de weg zit. Het verdedigingsmechanisme uit de vroege jeugd kan op latere leeftijd een belemmering gaan vormen. De onbevangenheid en spontane levensvreugde van het kind, zijn we als volwassene kwijtgeraakt. Toch hebben we allemaal nog steeds die onbevangen spontaniteit in ons. Het is alleen moeilijk geworden om er weer contact mee te krijgen.

De oorspronkelijke levensenergie is verbonden met de spontaniteit, het is nog wel aanwezig, maar soms diep verscholen. Om daar weer een beetje contact mee te maken, het onbevangen en intense plezier dat in de kern is opgeslagen weer te voelen en te kunnen uitleven, is het mooiste geschenk dat je jezelf kunt geven.

Body and Mind Integration door Hilda Swarts

In de opleiding geven we inzicht in de relatie ‘hoe sta ik in het leven’ en ‘hoe druk ik dit uit met mijn lichaam’. Het lichaam en het karakter van een kind ontwikkelen zich gelijktijdig. Het kind past zich in de eerste levensjaren aan zijn ouders aan om erkend te worden, om aandacht te krijgen. Dat kan niet anders want een kind is totaal afhankelijk van zijn ouders. Hierdoor geeft een kind een deel van zijn eigenheid op wat gevolgen heeft voor de mogelijkheden en keuzes om met het leven om te kunnen gaan. Diep gewortelde overtuigingen ontstaan en bepalen de kwaliteit van het contact met onszelf en de ander. Overlevingsstrategieën worden geboren, wat zich kan vertalen in blokkades, psychosomatische klachten, vermoeidheid.
Binnen de opleiding werken we met het lichaam (houding, beweging en ademhaling) als instrument. Voorbij het vertellen over een situatie/hulpvraag/stagnatie, maken we contact met het lichaam, waarin de onbewuste geblokkeerde delen van onszelf liggen opgeslagen. Dit levert een grotere flexibiliteit op in denken, voelen en doen en dus meer vitaliteit!

Ademwerk in combinatie met Chakra’s door Natasja de Lange

Chakra’s verwijzen naar wervelingen van energie die in ons ontstaan door de wederzijdse doordringing van bewustzijn en het stoffelijk lichaam. Dankzij deze combinatie worden chakra’s centra van activiteit voor de ontvangst, opname en overbrenging van levensenergieën. Het woord komt uit het Sanskriet, en wordt vertaald met wiel of schijf. We kunnen chakra’s beschouwen als bollen van energie die vanuit het centrale zenuwstelsel naar alle kanten uitstralen.

Chakra’s hebben het Westen bereikt via de yogatraditie en yogabeoefening. Yoga (wat juk betekent) is een discipline die werd ontworpen om het individuele met het goddelijke samen te brengen, door mentale en lichamelijke oefeningen uit te voeren die ons alledaagse en spirituele leven samenvoegt. Dit doel wordt bereikt door verschillende stadia van verruimend bewustzijn door te maken. De chakra’s symboliseren deze stadia (Judith, Handboek Chakra Psychologie, 2004)

We bezitten allemaal zeven belangrijke chakra’s, die van de onderkant van de ruggengraat tot de bovenkant van het hoofd verticaal gerangschikt liggen en volgens Sri Bhatnagar 144 Microchakra’s, maar er zijn ook auteurs die zeggen dat iedere nadi, energiekanaal als het ware een Chakra is en sommigen schrijven dat dit er 88.000 zijn. Behalve met het centrale zenuwstelsel komen ze ook overeen met klieren van het endocriene systeem, en met verschillende lichamelijke processen zoals ademen, voedsel verteren of voortplanting.

  • 31 oktober en 1 november 2020
  • 28 en 29 november
  • 19 en 20 december (onder voorbehoud)
  • 30 en 31 januari

De lesdagen beginnen om 09:30 uur en eindigen om 17:00 uur.

Plaats: Smara Opleidingen – IJsseldijk West 15, 2935 AN Ouderkerk aan den IJssel.

klik hier voor meer informatie