Agenda

Online training – Zicht op de karakterstructuren  – KTNO geaccrediteerd

Voorkennis is niet noodzakelijk! Wel ervaring met coaching en affectie met adem- en lichaamsgerichte therapie! Startdatum…..

Welke karakterstructuur herken jij in jezelf? Welk pijnlijk masker heb jij ter overleving opgezet? Herken je dit?

  • Als je je onveilig voelt, dan wil je weg, je vertrekt innerlijk;
  • Je voelt je een buitenstaander bij anderen;
  • Je hebt het gevoel dat je het niet alleen kan, dat je de ander nodig hebt, dus neem je niet zelfstandig initiatieven;
  • Je vervloeit gemakkelijk met de ander en dan raak je je zelf kwijt;
  • Je kunt moeilijk met de support van anderen omgaan, je doet het wel alleen;
  • Je voelt je verantwoordelijk voor de ander en je voelt je gauw schuldig als je de ander niet helpt;
  • Je bent perfectionistisch en vindt het lastig om fouten te maken.

Dan geven de karakterstructuren – overlevingsstrategieën – je meer inzicht in hoe dit is ontstaan. Wat is het effect van een karakterstructuur op jouw leven, hoe kan je hier op een helende manier mee omgaan en hoe kun je deze structuur transformeren als hulpbron.

Deze lichaamsgerichte methodiek is een krachtig instrument voor coaches en therapeuten. Je leert om snel naar de kern van de pijnplek te gaan, daar waar de vastgezette energie van de pijn aanwezig is en wat te doen om deze vrij te laten stromen. Dit zorgt ervoor dat de cliënt bij zijn kwaliteiten en mogelijkheden kan komen die aan de andere kant van zijn structuur beschikbaar zijn. Daarnaast is het belangrijk bekwaam te worden, in welke manier van coachen de cliënt stimuleert of juist belemmert. De zogenaamde Do and Dont’s in de coaching.

Voor 7 avonden betaal je € 259,-

Data:

2024

Tijden: 

Van 19.30 tot 21.30 uur

Je kan je hier inschrijven!

De karakterstructuren – Lichaamsgerichte Therapie – KTNO geaccrediteerd

Wil je meer inzicht in jouw overlevingsstrategieën? Wil je van jouw overlevingsstrategie een levensstrategie maken?

Wie of wat zou je zijn zonder al die aangeleerde gedragingen, die destijds misschien wel functioneel waren, maar waar je nu als volwassene wel vanaf zou willen? Die vraag betekent voor veel mensen een ware zoektocht. Een zoektocht naar hun werkelijke ik, zonder al die aangeleerde defensiesystemen. Sta eens bewust stil bij de vraag waarom je de dingen doet zoals je ze doet, waarom je je niet prettig voelt in bepaalde situaties of waar je onzekerheid, je woede of je verdriet vandaan komen.

Vaak zal blijken dat datgene wat je altijd als je persoonlijkheid hebt beschouwd, je soms behoorlijk in de weg zit. Het verdedigingsmechanisme uit de vroege jeugd kan op latere leeftijd een belemmering gaan vormen. De onbevangenheid en spontane levensvreugde van het kind, zijn we als volwassene kwijtgeraakt. Toch hebben we allemaal nog steeds die onbevangen spontaniteit in ons. Het is alleen moeilijk geworden om er weer contact mee te krijgen.

De oorspronkelijke levensenergie is verbonden met de spontaniteit, het is nog wel aanwezig, maar soms diep verscholen. Om daar weer een beetje contact mee te maken, het onbevangen en intense plezier dat in de kern is opgeslagen weer te voelen en te kunnen uitleven, is het mooiste geschenk dat je jezelf kunt geven.

Lichaamswerk

In de opleiding geven we inzicht in de relatie ‘hoe sta ik in het leven’ en ‘hoe druk ik dit uit met mijn lichaam’. Het lichaam en het karakter van een kind ontwikkelen zich gelijktijdig. Het kind past zich in de eerste levensjaren aan zijn ouders aan om erkend te worden, om aandacht te krijgen. Dat kan niet anders want een kind is totaal afhankelijk van zijn ouders. Hierdoor geeft een kind een deel van zijn eigenheid op wat gevolgen heeft voor de mogelijkheden en keuzes om met het leven om te kunnen gaan. Diep gewortelde overtuigingen ontstaan en bepalen de kwaliteit van het contact met onszelf en de ander. Overlevingsstrategieën worden geboren, wat zich kan vertalen in blokkades, psychosomatische klachten, vermoeidheid.
Binnen de opleiding werken we met het lichaam (houding, beweging en ademhaling) als instrument. Voorbij het vertellen over een situatie/hulpvraag/stagnatie, maken we contact met het lichaam, waarin de onbewuste geblokkeerde delen van onszelf liggen opgeslagen. Dit levert een grotere flexibiliteit op in denken, voelen en doen en dus meer vitaliteit!

Ademwerk

Bewust ademen brengt inzicht in hoe je leeft. Voluit leven is mogelijk als je voluit gaat ademen. Ben je al een tijdje met zelfontwikkeling bezig, maar loop je toch weer steeds tegen dezelfde beperkende (overlevings)patronen aan? Zou je vitaler willen zijn of kamp je met gezondheidsproblemen? Dan is het goed om je adem te onderzoeken en/of te optimaliseren. Daarin kan ik verschillende ademtechnieken aanreiken. Een van deze ademtechnieken is de ‘verbonden ademhaling’.

Verbonden ademhaling geeft (adem)ruimte aan het zelfhelend vermogen van het lichaam en doorbreekt beperkende patronen van de geest. Door bewust met je adem te werken, maak je de energie vrij zodat je vrijer in het leven komt te staan. Stagnaties lossen zo op.
  • op 4 oktober 2023 start er weer een nieuwe opleiding

De lesdagen beginnen om 09:30 uur en eindigen om 17:00 uur.

Plaats: Smara Opleidingen – IJsseldijk West 15, 2935 AN Ouderkerk aan den IJssel.

klik hier voor meer informatie