Body & Mind Language

Body & Mind zijn één. De trainingen geven inzicht in de relatie ‘hoe sta ik in het leven’ en ‘hoe druk ik dit uit met mijn lichaam’. Het lichaam en het karakter van een kind ontwikkelen zich gelijktijdig. Het kind past zich in de eerste levensjaren aan zijn ouders aan om erkend te worden, om aandacht te krijgen. Dat kan niet anders want een kind is totaal afhankelijk van zijn ouders. Hierdoor geeft een kind een deel van zijn eigenheid op wat gevolgen heeft voor de mogelijkheden en keuzes om met het leven om te kunnen gaan. Diep gewortelde overtuigingen ontstaan en bepalen de kwaliteit van het contact met onszelf en de ander. Overlevingsstrategieën worden geboren, wat zich kan vertalen in blokkades, psychosomatische klachten, vermoeidheid. Deze overlevingsstrategieën vertalen zich in bepaalde KARAKTERSTIJLEN, waarvan Alexander Lowe de grondlegger is.
We kennen 6 karakterstijlen die verwijzen naar de spierspannings- en energiepatronen in ons lijf. Door specifieke lichaamsgerichte oefeningen kan de energie weer gaan stromen en de vitaliteit weer toenemen in LICHAAM en GEEST.
Binnen de Body & Mind-trainingen werken we met het lichaam (houding, beweging en ademhaling) als instrument. Voorbij het vertellen over een situatie/hulpvraag/stagnatie, maken we contact met het lichaam, waarin de onbewuste geblokkeerde delen van onszelf liggen opgeslagen. Dit levert een grotere flexibiliteit op in denken, voelen en doen en dus meer vitaliteit!
Als BML-trainer en coach, draag ik de visie uit van het Body & Mind Language Instituut van Jos Dolstra.