Body & Mind Language werkt met het lichaam als instrument. Het lichaam heeft herinneringen over ervaringen die we hebben opgedaan in ons leven. In die zin heeft het lichaam een geheugen. Ook een geheugen voor een aantal familiewaarden en overtuigingen die we met de paplepel hebben ingegoten gekregen. Bij systemisch werken (werken met het systeem waar jij onderdeel vanuit maakt, zoals bv jouw familie) zie je regelmatig deze informatie naar boven komen. Vaak ligt dit lichaamsgeheugen in ons onbewuste opgeslagen, zodat we er met ons rationele verstand niet bij kunnen. Door met het lichaam te gaan bewegen, kan deze geheugenstroom aan informatie loskomen en in ons bewuste brein komen. BML brengt jou in de ervaring, brengt je in je lijf, jouw gevoel.
Onze lichaamshouding weerspiegelt onze levenshouding en andersom. Onze gedachten en onze overtuigingen beïnvloeden weer onze lichaamshouding en daarin onze levenshouding. Ondersteunende overtuigingen als ‘ik kan het net zo goed als een ander’ zie je vertaalt in de lichaamshouding, zeker als je deze mens naast een ander mens neerzet. Dat zal een andere uiting zijn, dan als je denkt ‘de ander kan het beter’. Het interessante is dat je vanuit de overtuiging, vanuit de mind kan gaan werken om bewustzijn en veranderingen in de levenshouding te creëren, maar ook vanuit het lichaam. Dat laatste doet BML en gaat hierbij uit van de vooronderstelling LICHAAM EN GEEST ZIJN ÉÉN.
Bewust ademen brengt inzicht in hoe je leeft. Voluit leven is mogelijk als je voluit gaat ademen. Ben je al een tijdje met zelfontwikkeling bezig, maar loop je toch weer steeds tegen dezelfde beperkende (overlevings)patronen aan? Zou je vitaler willen zijn of kamp je met gezondheidsproblemen? Dan is het goed om je adem te onderzoeken en/of te optimaliseren. Daarin kan ik verschillende ademtechnieken aanreiken.
Een van deze ademtechnieken is de ‘verbonden ademhaling’.