coachen/psychosociale therapie bij stress en burnout naar vitaliteit

Ben je zo moe dat je niet meer aan de slag kan, kan je je niet meer concentreren, ben je constant aan het piekeren, kan je niet goed slapen, voel je je down en alleen? Dan kan het zomaar zijn dat je overspannen aan het worden bent of in een burn-out dreigt te komen.

Ik kan je helpen om dit voor te zijn door weer stapje voor stapje een evenwicht te gaan creëren tussen de belasting in het dagelijks leven en de draagkracht die jij in het HIER en NU hebt door middel van bewegen, lichaamsbewustzijn, jouw mindset en een stukje voeding. Om zo weer contact te kunnen maken met jouw vitaliteit en met jouw beweegredenen in het leven die je energie geven.

In ons dagelijks leven hebben we allemaal te maken met stress. Stress hebben we zelfs nodig om te kunnen functioneren. Maar ook momenten van ontspanning zijn essentieel.

Als je een langere tijd hebt te dealen met lastige situaties of veel te veel op je bordje hebt dan gaat je stresssysteem cortisol aanmaken om deze situaties te kunnen doorstaan. Ook kan het zijn dat je gedachten hebt over dagelijkse situaties die niet helpend zijn, bv dat je je steeds zorgen maakt over het één en ander wat in de realiteit niet plaatsvindt.

Het is noodzakelijk dat er ergens een moment van STOP komt om te kunnen herstellen van de stressmomenten. Blijven de lastige situaties aanhouden, of blijf je op een niet helpende manier denken en voelen over bepaalde situaties, dan krijg je gezondheidsklachten. Mede omdat de aanmaak van cortisol ons immuunsysteem onderdrukt en het hormoon serotonine onderdrukt. Hierdoor kan ook melatonine moeilijker worden aangemaakt en krijg je depressieve gevoelens en ga je slechter slapen, je kan je minder goed concentreren en minder goed nadenken.

Het is belangrijk dat er weer een moment van HERSTEL kan optreden. Gebeurd dat niet dan is de kans groot dat je  overspannen wordt en uiteindelijk in een burn-out terecht komt.

Herken je de stressklachten en wil je een steuntje in de rug om te herstellen, dan kan ik wat voor je betekenen.

  • Als vitaalconsulent en als coach via de CSR-methode begeleid ik je bij de klachten van  stress of burnout naar het creëren van herstel van jouw vitaliteit.
  • Met NLP en Systemisch werken krijg je inzicht in jouw mindset en kan je hierin zonodig veranderingen aanbrengen door bv eerder je grenzen te kunnen aangeven zonder schuldgevoel, door gemakkelijker je plek te kunnen innemen in een werksituatie.
  • Met lichaamswerk en ademwerk werken we aan de lichaamshouding en levenshouding, zodat jij meer kan gaan ervaren wat jou energie geeft. Je krijgt meer contact met jouw lichaam, een voorwaarde om te kunnen ervaren wat goed en minder goed voor je is, zodat je op stress gerelateerde klachten meer adequaat  kan reageren.

In het eerste gesprek wordt de hulpvraag vastgesteld. Deze vormt de basis van het behandelplan, welke naar behoefte kan worden bijgesteld. Gesprekken, ervaringsoefeningen en thuisopdrachten vormen de basis voor de coaching.

    • Kosten particulieren: 90 euro per sessie, BTW vrij
    • Individuele en curatieve (psychosociale, lichaamsgerichte) therapie en counseling wordt in mijn praktijk vergoed en erkent door de beroepsorganisatie CAT.
    • Kosten bedrijven: 140 euro per sessie (niet vergoed door zorgverzekering)