“Ik moet het goed doen!”

images

Herken je de valkuil: “Ik moet het goed doen!

Afgelopen week gaf ik een training waar nogal wat van afhing. Als de opdrachtgever tevreden zou zijn over de training, dan zou dit een vervolg krijgen. Je wil niet weten hoe ik me heb voorbereid en alle mogelijke scenario’s heb bedacht. Er was zelfs een moment dat ik er niet goed van sliep ‘stel je voor dat het niet goed gaat’. Al mijn plezier, luchtigheid en creativiteit gingen in rook op…………………….mijn motto ‘Zinvol werken door je hart te volgen en je verstand te laten spreken’ was ver te zoeken.

Dat was ook het moment dat de omslag kwam. Ik realiseerde me dat ik helemaal afhankelijk werd van de uitkomst van deze training. Dat is een grote valkuil. Herken je dat?

Mijn geliefde vrijheid van handelen was even weggeslopen door alle overactiviteit die ik me had opgelegd. Ik ben gaan wandelen en heb de uitkomst van de training losgelaten. Wat mij dan altijd helpt is de gedachte “of het nu wel of niet een vervolg krijgt it’s meant to be’ en ‘ik kan niet meer dan mijn best doen’. Dat geeft me weer ruimte om alles in proporties te zien en ook weer nieuwe ideeën toe te laten.
Ook realiseerde ik me dat ik niet verantwoordelijk ben hoe de cursisten de training gaan ervaren. Mogen ze het alsjeblieft zelf bepalen. Ook een valkuil: Teveel verantwoordelijkheid naar je toe trekken.
Herken je dit? Hoe ga jij hier mee om? Laat het me weten. Ik zie graag je reactie tegemoet!

Wil je meer weten over zinvol werken, download dan mijn eBook 7 tips om jezelf prioriteit 1 te geven! Of wil je een onderwerp behandeld zien worden in mijn blog, laat me dit weten!

Een mooie dag!
Hilda Lucia
PS. Hebben je vrienden ook baat bij mijn blog? Deel het met hen!

No comments yet.

Geef een reactie